Яростна артилерийска бомбардировка в района на Бахмут е заснета на видео. След като станаха известни истинските мащаби на сблъсъците в района на Бахмут, в мрежата се появиха уникални видеозаписи, показващи мащабен артилерийски обстрел на позиции в района на Бахнут.

Въпреки факта, че видеото е само една минута, десетки артилерийски удари могат да се видят в покрайнините на Бахмут. В същото време огневи точки, разположени в окопите, се потискат активно. Вероятно това се прави за извършване на последващи контраатаки, въпреки че последните не са включени във видеото.

Съдейки по видеозаписа, заснет от дрон, ударите най-вероятно са били извършени от артилерия с коригиращи боеприпаси, както се вижда от доста точното попадение на целта. В същото време, съдейки по броя на кратерите, тази област е била атакувана многократно.

По-рано стана известно, че в боевете за Бахмут всеки ден се нанасят около 2 000 удара чез артилерия и миномети, а от началото на щурма на града, броят на ударите на артилерията вече е надминал 100 000. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук