Представители на 59-та отделна мотострелкова бригада на името на Яков Гандзюк показаха зрелищни кадри от унищожаването на вражеска техника и позиции на нашествениците. Видеото е публикувано на 26 май на официалната страница на 9-ти батальон "Винишки скити".

Видео показва запис от дрон, на който се вижда успешната заря на украински бойци върху колоните с бойна техника на руските военни. 

След това можете да видите повредените и унищожени вражески бойни превозни средства, пише Фокус.

В края на март батальонът „Винишки скити“ унищожи напълно руски танк, който се опитваше да пробие защитната линия на украинските войници. Руската бронирана техника се приближи до позициите на украинските защитници. Опитът обаче беше неуспешен и танкът на нашествениците беше унищожен заедно с екипажа.

На 18 май украинските защитници успяха да унищожат 6 самоходни артилерийски установки „Гвоздика“, с които врагът обстреля Херсонска област. В същото време, според говорителя на ОК "Юг" Наталия Гуменюк, напрегната ситуация се е развила в района на левия бряг на Херсонска област.

"Не можете да се скриете от въоръжените сили на Украйна. 9-ти батальон "Винишки скити" принуждава врага да избяга от украинската земя, а тези, които не са имали време, остават в нея завинаги", казаха представители на "Винишките скити" във видеото.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук