Лидерът на Либералнодемократическата партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновски е разкрил най-голямата заплаха за човечеството.

Според думите на известния с ексцентричните си изяви крайнодесен политик много млади хора по цял свят, вдъхновени от шведската тийнейджърка Грета Тунберг, говорят за опасността от глобалното затопляне и призовават за забавяне на този процес. Жириновски в същото време е заявил, че тези екоактивисти апелират за използване на методи, които могат да доведат до демографска катастрофа.

"Ограничаването на производството ще провокира глад, дефицит на стоки и енергия за битово отопление. Това ще породи бедност дори и в богати страни, ще увеличи престъпността и смъртните случаи.


Хората, които призовават за това се използват от една малка, но агресивна клика, която се бори и със сексуалния тормоз и защитава правата на човека", е заявил той.

"Всички тези мисли звучат приказно прекрасно и грабват сърцата на хора по цял свят. Тези възвишени слова обаче имат за цел да ударят по човечеството и населението на Земята, което е около почти 8 млрд. души.

То трябва да се сведе до половин милиард човешки същества. Тези хора ще бъдат по-лесно манипулирани и управлявани заради по-малкия си брой", е коментирал още Жириновски.