На входа на Бахмут в Донецка област войници от 1-ви батальон „Вълците да Винчи“ щурмуваха позиция на „вагнеровците“. Видеото е публикувано в телеграм канала Юг на 23 март.

„Щурмовата група на подразделението „Гонор“ от 1-ви батальон „Вълците“ на 67-а моторизирана бригада щурмува позицията на вагнеровците близо до един от пътищата към Бахмут“, се казва в съобщението, цитирано от украинския Фокус.

Публикуваното видео, заснето от един от щурмовите самолети на въоръжените сили на Украйна, показва как украинските защитници първо изучават позицията на противника от дрон, а след това преминават в атака. 

Първо артилеристите работиха по точката, а след това „вълците" преминаха в атака. „През горския пояс те си пробиха път със стрелково оръжие по-близо до окопите и землянките на врага. Първо те работиха по окупаторите от картечници, а след това с гранати по землянката и окопите.

На 7 март в борбата срещу руската агресия загина командирът на 1-ва ОМБ „Вълците от Да Винчи“ на Главно управление „Десен сектор“ Дмитрий Коцюбайло с позивна „Да Винчи“. Боецът получи най-високото държавно отличие - званието Герой на Украйна.

В Луганска област граничарите, съвместно с артилеристите на едно от подразделенията на Въоръжените сили на Украйна в Луганска област, ликвидираха пехотата на нашествениците. Офицери от въздушното разузнаване на ГНСУ са открили ДРГ, а стрелците от въоръжените сили на Украйна точно са отработили според получените координати.


Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук