Жителка на руския град Кемерово е завела дело в съда за обезщетение за неимуществени вреди в размер на 100 хиляди рубли (около 1400 евро) след лечение на зъб в частна клиника, съобщават световните издания 
Според информацията, след намесата на стоматолог дишането на жената се влошило. При проверка се оказало, че материалът за пломбиране е попаднал в носната кухина.

Жената решила да излекува болния си зъб в една от градските клиники, където й поставили пломба. За посещение при зъболекаря жената платила 5500 рубли (около 80 евро).

След известно време пациентката забелязала, че започва да има проблеми с дишането. По-специално, тя установила, че често има запушен нос, периодично хрема, а също така се появява болка. Тя обаче не придала голямо значение на всичко това, вярвайки, че болката е резултат от лечението.

Неприятните симптоми, обаче не изчезвали и жената трябвало да отиде в друга клиника за преглед, където се оказало, че по време на лечението на зъба, материалът, използван за пломбата попада в максиларния синус. Необходимо било да се извърши операция и да се плати за отстраняване на материала.

Съдът частично удовлетворил иска на жената и разпоредил на клиниката да заплати на ищеца 50 хиляди рубли (около 700 евро) обезщетение и глоба в размер на 25 хиляди рубли (около 350 евро).