Нов наркотик е открит по улиците на САЩ, а епицентърът е Филаделфия. "Tranq", както го наричат на улицата, е изумил учените заради зависимостта, която предизвиква, предава Скай нюз.

"Tranq" е смес от фентанил и успокоително за коне и крави, наречено ксилазин. В комбинация двете вещества пораждат катастрофален ефект върху човешкия организъм. Този наркотик буквално разяжда кожата на хората.

Поради тази причина е наречен "зомби наркотик", а специалистите твърдят, че скоро може да се сблъскаме със сцени от филми на ужасите, в които по улиците ще се разхождат хора, приличащи на зомбита.

След проведено разследване е установено много бързото му проникване сред общността, като здравните работници се борят да се справят с проблема.

Служителите в общественото здравеопазване са разтревожени от разпространението на наркотика и са загрижени за ужасяващите увреждания, които той причинява на телата на употребяващите го.

Отвъд полусъзнателното състояние, което наркотикът предизвиква, той буквално разяжда кожата на хората. Раните изригват в люспеста кора от мъртва тъкан, която, ако не се лекува, може да доведе до ампутация.

Друг проблем е пристрастяването, което предизвиква. Наркотикът изисква организмът да бъде презареден веднага след отшумяване на ефекта. Абстиненцията е изключително тежка, а пристрастяването е по-голямо от това към хероина.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук