Дезертьорството в редовете на терористите от ИД придобива масов характер, пише rusvesna.su. Решителното настъпление на правителствените войски заставя оцелелите в боевете джихадисти да бягат от позициите си в опит да спасят живота си.
В района на селището Ет-Тейбе един полеви командир сложил в предния край на отбраната хора, които правили опит да напуснат позициите си без заповед. Дали обаче терористите, бягали преди това при по-малки опасности, сега ще се държат геройски?
 

Създадената ситуация за отрядите на ИД в централната част на Сирия тласка терористите да напускат позициите си, захвърляйки оръжието не само в провинция Хомс, но и в провинция Дейр ез-Зор.
 
В селището Му-Хасан югоизточно от Дейр ез-Зор палачите на ИД провели показна екзекуция на цял отряд, съобщи rusvesna.su. В отряда е изказвано недоволство по повод размера и редовността на заплащането, а неотдавна в пълен състав избягал от позицията, отказвайки да изпълни заповед на командира си. Всички били разстреляни.
 
Rusvesna.su съобщава още, че във всички направления, където армията води настъпление, се наблюдават случаи командири да оставят своите отряди да се отбраняват, а самите те се изтеглят в тила по-далеч от огъня на настъпващите подразделения на правителствените войски.
 
Превод и редакция: БЛИЦ