На 12 август украинските военни отново обстреляха водноелектрическата централа Каховка в района на Херсон. Този път бойците на ВСУ използваха изпратените от САЩ реактивни системи за залпов изстрел HIMARS, съобщават информационните агенции.

Според заместник-началника на руската военно-гражданска администрация на Херсонска област Кирил Стремоусов, бойните глави са успели да бъдат прихванати с помощта на системи за противовъздушна отбрана.

"Имаше обстрел. Като цяло атаката беше отбита. Имаше попадения, но те не бяха критични. Информацията се уточнява", каза Стремоусов пред журналисти.

Припомняме, че предишният обстрел на Каховската водноелектрическа централа стана преди броени дни, като имаше щети по пътното платно и оградата на моста.

На десния бряг на Днепър има четири ключови моста за руската окупационна групировка - Антоновският железопътен и автомобилен мост, мостът при Каховската водноелектрическа централа и Даревският мост през Ингулец. На всеки от тези мостове въоръжените сили на Украйна нанасят удари.

Обстрел в Донецк и Макаевка

Кметът на столицата на самопровъзгласилата се ДНР Алексей Кулемзин съобщава, че след обстрела се е запалил склад и има пострадали двама мъже.  Под обстрела на украинските бойци са също районите "Киевски" и "Куйбишевски".

Кметът Кулемзин съобщава за щети и ранен цивилен, информацията се уточнява. Пряко попадение от снаряд е унищожил покрива на детска градина за деца с говорни нарушения.

В 15:45 часа друг удар на въоръжените сили на Украйна по Кировския район уби цивилен, съобщиха властите на ДНР.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук