Произведените в САЩ оръжия са много ефективни срещу руската пехота, която редовно щурмува позициите на украинските защитници.

Картечницата Browning M2 помогна на съюзниците да победят войските на Третия райх на Адолф Хитлер през Втората световна война и сега позволява на украинците да унищожат руските нашественици, водени от Владимир Путин, пише Фокус. 

Посочва се, че картечницата Browning M2 е универсално оръжие. Благодарение на това обстоятелство тя е станала най-масовата в своя клас.

„В калибър 50BMG има много боеприпаси, които покриват всички нужди, от конвенционални и бронебойни до бронебойни-възпалителни-експлозивни“, се казва в доклада.

Произведените в САЩ оръжия са много ефективни срещу руската пехота, която редовно щурмува позициите на украинските защитници. Също така картечницата може да унищожи небронирани или леко бронирани превозни средства, лодки, не твърде защитени укрепления и хеликоптери.

Характеристики на картечница Браунинг М2


Тегло - 58,6

дължина - 165см

Ефективен обсег - 2000 метра

калибър - 12,7 мм

скорострелност - 484-635 изстрела в минута

Украинските защитници изпробваха това ефективно оръжие в реални битки. По отношение на мощността Browning M2 почти може да се сравни с малокалибрена пушка.

На 21 април военнослужещи от 21-ва специализирана бригада на Въоръжените сили на Украйна показаха тренировки с тежки картечници ДШК. Въоръжението е в състояние дори да противодейства на танкове и ужасява вражеската пехота, която непрекъснато настъпва към украинските позиции. Картечарите от 21-ва механизирана бригада усъвършенстват уменията си по стрелба с оръжие 12,7 мм.

Също на 12 май социалната мрежа показа, че украинските сили за отбрана са получили американската система за противовъздушна отбрана Avenger. Комплексът е въоръжен с 4/8 ракети FIM-92 Stinger, монтирана е и 12,7 mm картечница Browning M2. Системата Avenger е използвана и от морската пехота на САЩ. Въоръжението е монтирано на модифициран тежък Humvee. Кулата има две пускови установки Stinger.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук