В четири украински области тази сутрин бе обявена въздушна тревога, предават светоените агенции, като се позоват на данни на украинските власти.

Сирени звучат в Днепропетровска, Кировоградска, Полтавска и Черкаска област. Въздушна тревога бе обявена и в град Запорожие.

Властите в Кривой Рог съобщиха за въздушни удари и призоваха жителите да останат в убежища.  По последни данни ракетите са поразили обект на транспортната инфраструктура. Ръководителят на Днепропетровска област Валентин Резниченко съобщи за сериозни щети.

В нощта на 27 ноември руската армия нанесе ракетен удар по вражески цели в Запорожие.

 

Известно е, че градът е останал частично без електричество веднага след експлозиите. Украинската страна твърди, че ударите са били насочени по някакво агропромишлено предприятие в покрайнините на града и дори публикува снимки на кратери, но е малко вероятно част от Запорожието да е била захранвана с ток от селскостопанското предприятие.

 

Тази сутрин руските сили са поразилис две ракети железопътната инфраструктура в община Лозовацкая в района на Кривой Рог.

Има значителни щети, в момента няма възможност за движение с железопътен транспорт, съобщи началникът на регионалната военна администрация в Кривий Рог Евгений Ситниченко.

„Имахме попадение на територията на района на Криви Рог, местността Лозовата, по железопътната инфраструктура. Става дума за два удара на ракети, установява се видът на ракетите...“, каза той.

По думите му заради разрушенията въпросните железопътни маршрути са изкарани извън строя за неопределено време. Освен това щети има и по жилищните сгради, разположени до железопътната линия.

„В резултат на този обстрел няма пострадали – нито работници, нито жители, живеещи наблизо“, добави Ситниченко.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук