Трима руснаци са пътували със самолета ковчег на Ethiopian Airlines, който на 10 март се разби малко след излитането си от Адис Абеба. С фаталния полет са летели професионалният парашутист Сергей Вяликов и младата двойка от Таганрог Александър и Екатерина Полякови.

„Час и половина трансфер и летим към Кения”, е озаглавила последното си видео красивата Катя. На кадрите се вижда самолетът и надписът на Ethiopian Airlines.Младата двойка се отправила към Африка на отдавна планирана и дълго чакана почивка. Саша и Катя обичали да пътуват и непрекъснато споделяли снимки и видеа от пътешествията си в социалните мрежи. Сингапур, Германия, Испания, САЩ са само част от страните, които младежите са посетили.


 
Близките на Катя и Саша не одобрявали пътуването до Етиопия, което било планирано още в началото на годината, сподели в деня на трагедията майката на младата рускиня. „Много обичаха да пътуват, да се снимат... Обичаха много живота. Пътуваха, за да разгледат света и животните. Тя беше много весела, жизнерадостна, умна. Пишеше много хубаво и беше приятно да четеш нещата й”, разказва почернената майка Елена.По думите й, Екатерина и Александър се обичали безумно много и никога не се карали, водели здравословен начин на живот и били много общителни.Екатерина и Александър учат заедно, след това заедно започват да работят в "Сбербанк Лизинг".„Те бяха съвсем млади, учеха заедно, а в последните години работеха в "Сбербанк Лизинг", посочват от компанията.


По ирония на съдбата, и от този свят младите руснаци си отиват заедно.