Русия нанесе мощен удар по украинската столица Киев с хиперзвукови и балистични ракети. Ракетната атака изненада силите за противовъздушна отбрана, предназначени да прикрият украинската столица.

Поредица от експлозии в Киев, ПВО системи Patriot са ударени близо до летище Жуляни 

Поредица от мощни експлозии избухнаха в Киев, властите и очевидци публикуваха кадри, потвърждаващи ракетните удари.

Фрагменти от една от ракетите (предполага се ракета за противовъздушна отбрана) паднаха на пътното платно в Оболонския район на Киев, тази информация потвърди кметът Виталий Кличко.

Подобни съобщения идват и от района на Подолск.

Местни източници съобщават, че един от ударите е бил нанесен по системата за противовъздушна отбрана Patriot в района на летище Жуляни.

Вече може да се констатира, че най-мощният удар, нанесен с хиперзвукови и балистични ракети от Русия до момента, изненада силите на ПВО на Украйна, предназначени да прикрият украинската столица. 

Залужни: Врагът изстреля 11 ракети "Искандер" срещу Украйна, всичките са свалени

По време на руската ракетна атака руснаците са атакували Киев с 11 ракети „Искандер-М“ и „Искандер-К“. Украинските военни  са свалили всичките ракети.

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни припомни, че руските сили са нанесли ракетен удар по територията на Украйна за втори път в рамките на денонощието.

„Около 11:30 атакуваха района на Киев с наземни балистични и крилати ракети от ОТРК „Искандер“. Изстреляни бяха общо 11 ракети: „Искандер-М“ и „Искандер-К“ от север“, каза той.

Превод и редакция: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук