Хейдън Крос – първият официално бременен мъж във Великобритания, е получавал смъртни заплахи, след като обяви намерението си да роди дете. Това разказа самият той в телевизионно интервю, съобщава „Мирър”.
Бившият служител във фирма за онлайн търговия е роден като жена, но започва преобразяването си в мъж, когато е на 17 години. Докато все още по документи той не е мъж, решава да спре процеса, за да може да забременее и да има свое биологично дете, преди да стане твърде късно.
 

„Доста е плашещо, но се радвам, че ще имам биологично дете. Исках яйцеклетките ми да бъдат замразени. Не всеки иска деца, когато е млад”, каза Крос.
 
Никак не е било лесно на сега 20-годишния младеж, който получил и смъртни заплахи. „Получих смъртни заплахи, а хора ми казваха, че ще ме пребият. Отне ми цяла година лечение заради това”, казва още той.
 
„В общи линии намерих донор на сперма във Фейсбук. Намерих някого там, говорих с него няколко дни и той дойде при мен. Дойде в къщата му, свърши в чашка и останалото сам го направих. Дори не знам името му”, обясни Крос.
 
„Не осъзнавах, че съм транссексуален, докато не станах на 17. Когато навърших 17, се запознах с моите приятели и тогава осъзнах. Разкрих се и оттогава съм много по-щастлив”, споделя Крос. „Винаги съм искал да имам собствено семейство. Майка ми винаги ме е подкрепяла”, добави той.

Превод и редакция: БЛИЦ