Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни показа надъхващо видео за борбата на украинската армия за родната земя. Украинците бяха призовани да постъпят във въоръжените сили на Украйна и да се присъединят към онези, "които ще издигнат знамето на победата", пише украинският сайт "Обозревател".

Мотивиращите кадри бяха публикувани от Залужни в неговия Telegram. На тях украинските бойци се обръщат към Бог с молба да благослови тяхната борба, за да прогонят врага и да освободят страната си.

От видеото "лъха" смелост, непобедимост, себеотрицание и безкрайна любов към Родината, която изпитва всеки, решил да застане в нейна защита.

"Дойде време да върнем своето", убедени са от въоръжените сили на Украйна.

 

 

По-рано канцеларията на канцеларията на украинския президент съобщи, че въоръжените сили на Украйна провеждат контранастъпателни операции в определени райони, а позиционни битки се водят по цялата линия на фронта с дължина 1500 км.

Отбелязва се, че украинските войски ще освободят територията на страната с помощта на оръжия, прехвърлени от западните съюзници.

"Ние не искаме да нанасяме удари по руска територия, ние използваме оръжията, които ни предоставихте, за да унищожим руските позиции в окупираните от Москва територии, включително Донбас и Крим", поясни Михаил Подоляк, съветник на украинския президент Зеленски.

Началникът на Главното разузнавателно управление на Украйна Кирил Буданов отбеляза, че очакваното контранастъпление ще започне в близко бъдеще. Според него към момента украинската армия е обезпечена с минимален запас от оръжие, но се нуждае от значителни количества за настъпление.

Превод и редакция: БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук