Израелските отбранителни сили съобщиха, че през нощта са ударили обекти, принадлежащи на елитните сили на „Хизбула“ в Джбаа в Южен Ливан.

Други сгради, които IDF твърди, че се използват от терористичната група в Khiam и Kafr Kila, също са били ударени, информира Times of Israel.

Ударите са в отговор на около 40 ракети, изстреляни от „Хизбула“ по Северен Израел през нощта, на фона на иранската атака.

БЛИЦ припомня, че в събота срещу неделя вечер Иран нападна Израел, като към Тел Авив бяха изстреляни 331 дрона и балистични ракети. Еврейската държава, заедно с Йордания и САЩ успяха да блокират 99% от изстреляните снаряди.

САЩ категорично се противопоставят от военен отговор на Израел. 

БЛИЦ припомня, че израелските ВВС удариха сградата на генералното консулство на Иран в сирийската столица Дамаск на 1 април.

Според КСИР са убити седем офицери от корпуса, включително двама високопоставени генерални съветници: Мохамад Реза Захеди, командир на силите Кудс на КСИР в Сирия и Ливан, и неговият заместник, бригаден генерал Мохамад Хади Хаджи Рахими. Техеран заяви, че си запазва правото на отговор.

Превод и редакция БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНСОТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук