В английския град Базилдън медицинска сестра, заразила се с коронавируса, не дочака лекарите и почина в ръцете на мъжа си, пише в. Daily Mirror.


49-годишният Кевин Танер, 51-годишната му съпруга Лаура и 13-годишният им Син Киан имали симптоми, сходни с тези на грипа. 

Когато те се поставили под изолация у дома, Кевин оздравял бързо, но Лаура вдигнала висока температура.

Лекарка от първа линия се самоуби след седмица борба срещу К-19

На 27 март температурата ѝ се качила до 40 градуса. Медиците от Бърза помощ дошли и помогнали за свалянето на температурата, но отказали хоспитализация на жената. 

На 1 април състоянието на Лаура се влошило. "Тя имаше задух, молеше ме да я успокоя. Получаваше паник атаки. Позвъних в Бърза помощ и седнах до Лаура. Дишането ѝ ставаше все по-повърхностно, виждах как тя ме напуска", разказа Кевин. 

Медиците пристигнали след десетина минути. Четиримата специалисти около 45 минути се опитвали да реанимират Лаура, преди да констатират смъртта ѝ. 

"Беше ужасно. Все още сънувам кошмари през нощта. Този вирус е реален и отнема животи", казва Кевин. Британецът също призова хората да си останат у дома, за да не разпространяват COVID-19. 

По-рано бе съобщено, че медицинската сестра Анджела Кънингам от шотландското село Туидбанк се е заразила с коронавирус и е починала няколко дни след 60-ия си рожден ден,. По време на боледуването жената е споделяла с приятели във Фейсбук новините за своето здраве.