Някои хора аплодират пилотите след кацане. Но никой не се замисля дали командирите, стюардесите и другите пътници харесват това.

Защо хората аплодират

Някои се връщат у дома след дълго отсъствие, затова се радват на това. А други просто се страхуват да летят и винаги пляскат при кацане. Има и кацания в трудни метеорологични условия или поради технически неизправности. Според стюардеси пътниците на международни полети по-често пляскат. При кацане в Европа това се случва по-рядко, тъй като хората летят там по-често поради евтините полети.
Как се отнасят другите пътници към това?

През май 2018 г. потребител на Twitter разказа историята, че по време на пътуване на меден месец той и съпругата му кацнали на Бора Бора и тя започнала да пляска след кацане. Когато се върнали в родината си, той подал молба за развод. Според статистиката най-често аплодират тези пътници, които рядко летят. Другите се дразнят от това.

Какво мислят пилотите

Всъщност те просто не чуват аплодисменти заради херметичността на кабината по време на полет. След полета, благодарностите на пътниците могат да предадат стюардесите. Но не всеки възприема това добре. Някои смятат, че са професионалисти, а излитането и кацането - са обикновени неща. Ето защо, те са обидени, че пътниците принижават техните способности. 

Превод: БЛИЦ