Зетят на починалия трагично всенароден любимец Шабан Шаулич - Зоран Бата Миркович, изпълни последното му желание, съобщава Pink.

Съпругът на по-голямата му дъщеря Санела сложи снощи до тялото му преди днешното всенародно поклонение в Белград любимата въдица на Шабан, известен като страстен рибар. Освен нея, както БЛИЦ съобщи, в ковчега е и любимият каскет на Краля на народната музика, както той сам изрично бе пожелал. 
 
Тялото на певеца пристигна снощи на летище "Никола Тесла" в Белград в 22 ч. сръбско време с правителствения самолет с полет от Дортмунд.

С шапка и пари в ръцете погребват Шаулич до Небойша Глоговац (СНИМКИ) 
  
Вчера президентът на Сърбия Александър Вучич, заедно с министъра на отбраната Александър Вулин, посетиха семейството на Шабан Шаулич и поднесоха своите съболезнования. 
 
Днес са насрочени поклонението и погребението на обичания певец, който почина след катастрофа в Германия на 17 февруари сутринта. Тогава 35-годишен турчин без книжка и под влияние на алкохол блъсна със скорост 180 км/ч със своята "Мазда" колата, в която до шофьора Мирсад Керич пътувал Шабан. На задната седалка оцеля само кумът на певеца Бобан Стоядинович.

Проговори единственият оцелял от колата на Шабан! СНИМКИ и разкрития от аутопсията на Шаулич 
 
Поклонението е днес от 12 ч. българско време в голямата зала на Общината в Белград, а погребението - от 16 ч. на Алеята на заслужилите граждани в Новото гробище на Белград.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!