Мери Нийл паднала във водата по време на плуване с каяк през водопад и била без кислород в продължение на 30 минути. Когато жената била намерена, външният й вид бил ужасен - подут и пурпурен. Тя била върната към живот и след това разказа за преживяването си пред смъртта. Жената твърди, че група същества са я срещнали на небето.

Мери Нийл, ортопедичен хирург, плувала с каяк през южно Чили през 1999 г. и паднала във водата при опасна част от водопада. Жената била открита безжизнена под 10-метрова колона с вода, където е била без кислород в продължение на 30 минути.

Според Мери тя не е изпитвала никаква болка или паника и през цялото време, когато е била под вода, никога не се е чувствала по-жива.

Жената казва, че почувствала душата си отделена от тялото си и отнесена на небето.

Там тя веднага била срещната от група непознати същества. Не знаела как да ги нарече точно: духове, хора, същества?

Мери не разпознала нито един от тях, но чувствала, че всички те играят важна роля в нейната съдба, като например нейните баба и дядо, които са починали много преди нейното раждане.

Според Мери в следващия свят тя била посрещната с отворени обятия и след това водена по пътека, осеяна със стотици хиляди цветя, водеща до огромна куполна структура. Жената говори за ярко усещане, че е у дома. В същото време тя можела да се обърне и да изследва тялото си, лежащо под водата.

Екипът на каякарите търсел Мери в продължение на 15 минути, докато един от тях се препънал под водата. Когато я извадили от водата, тялото й било подуто и пурпурно.
На небето на Мери било казано, че трябва да се върне в тялото си, времето й още не било дошло и тя веднага дошла в съзнание.

Точно в този момент вече отчаяните спасители се опитали да я върнат към живот. Преживяването на Мери коренно променило възгледа й за смъртта.

Превод: БЛИЦ