Московчанката Яна Покришкина обвини в изнасилване участника в шоуто "Глас", певеца Емил Кадиров. Според момичето престъплението е извършено в нощта на 21 срещу 22 ноември. 

На 25 ноември обаче столичният съд в район Преображенски разпореди да бъде настанена в затворено психиатрично заведение. Подробностите за инцидента на 27 ноември бяха съобщени от правозащитника и адвокат Дмитрий Джулай.

Съдебните изпълнители пречат на адвоката да разгледа случая, позовавайки се на коронавируса. Лекарите от своя страна отказват да предоставят информация под предлог, че това е медицинска тайна. Освен това информацията не се предоставя не само на адвоката, но и на майката на Покришкина.„Вместо да проверяват жалбата, полицията извика„ психиатър “и момичето беше настанено в„ Ганнушкин “по съдебен ред“, пише Дмитрий Джулай във Facebook.  През цялото това време момичето е в „Ганнушкин“, където я бодат с всякакви инжекции по неизвестна причина “.

Адвокатът поясни в коментар пред руски медии, че по-рано Покришкина никога не е била регистрирана в психиатрична болница, също така никога не е имала наранявания на главата. И на какво основание съдия Ефремов я настанил в затворено лечебно заведение за Дмитрий Джулай, остава загадка.

От Преображенския съд коментираха, че лекари от психиатричната болница „Ганнушкин“ са попитали за принудителната хоспитализация на московчанката „по здравословни причини“.Певецът и поет Александър Градски, един от менторите в предаването "Гласът", вече говори за инцидента. В интервю той каза, че новината за изнасилването дори не трябва да се коментира, тъй като смята Кадиров за примерен семеен човек.

„Емил Кадиров има семейство, той отдавна живее с любимата си - прекрасната певица Настя Черноволос“, каза поетът.  Кой разпространява това? Как може да има такива препратки в известни вестници? Удариха ли си главата? Наистина ли го написаха? Нямам коментари, просто ще им се обадя сега! Ще ви помоля да поемете контрола над това, което пишат. "

Превод: БЛИЦ