Стефани Тейлър, която живее във Великобритания, стана майка за втори път. Жената навърши 33 години по време на раждането. 

Тя роди второто си бебе с помощта на сперма, получена от донор от специално мобилно приложение. Жената също използва комплект за оплождане, закупен в eBay, и гледа видеоурок онлайн, съобщава Daily Star.

Първият брак завършил с развод за жената. След него й останал син, така че Стефани не искала да започва никаква връзка. В същото време тя мечтаела да има още едно дете.

Първоначално британката е мислила за IVF, но цената била много висока и възлизала на 1,6 хиляди паунда. Един приятел й казал, че може сама да намери донор и след това да използва домашния метод за оплождане. 

След това Стефани се регистрирала в специалното приложение Just A Baby. То е разработено специално за тези хора, които биха искали да получат необходимия биоматериал, за да заченат дете.

Приложението се основава на метода "Tinder". Англичанката искала да намери човек, чиито роднини няма да имат сериозни заболявания. В същото време било желателно той да е външно подобен на нея. Отнело само ден, за да се намери подходящ вариант. 

Три седмици си кореспондирали, а след това през януари миналата година мъжът предоставил на Стефани необходимия биоматериал. Тя използвала комплекта за домашно зачеване и научила за бременността си две седмици по-късно. През октомври миналата година тя родила момиченце, което кръсти Идън.

Превод: БЛИЦ