Млада жена разбрала три месеца след странния инцидент, че е била застреляна на сватба на Западния бряг близо до Палестина. 

Тя направила компютърна томография и намерили куршум до гръбнака й. Това съобщава Times of Israel.

Ади Блой била поканена на сватбата, където по време на тържеството внезапно била пронизана от безумна болка. Отначало си помислила, че е изтръпнал мускул, но не видяла дупката на роклята си.

Жената разказва, че няколко минути по-късно поставила ръка на това място и забелязала малко кръв на дланта си. Имало и малка драскотина.

Блой казва, че не е видяла дупката в роклята си, а приятелите й не са приели сериозно ситуацията, казвайки й да не се тревожи.

Болката обаче не изчезнала и Ади поискала компютърна томография. Сканирането открило парче метал близо до гръбнака й и едва след операцията лекарите разбрали, че това е куршум от 5,56 мм.

Блой казва: „Бях спасена по чудо. Хирургът ми каза, че ако куршумът е бил ударил няколко сантиметра встрани (в която и да е посока), тогава е щяло да ми причини много вреда."

Куршумът е бил изстрелян от палестинец от близкото село Мухмас, казаха от полицията, но не са сигурни дали е умишлено или случайно. Блой подаде петиция до Националната осигурителна институция да я признае за жертва на терор и да финансира лечението й.

Превод: БЛИЦ