Жената на изчезналия президент на Интерпол Мън Хунвей Мън разкри, че преди да загуби какъвто и да е контакт с него, той й е изпратил снимка на нож, съобщава WDAM7.

По информация на телевизионния канал съпругата му смята, че по този начин мъжът й искал да й съобщи, че се намира в опасност. Тя разказва още, че преди самата фотография получила и предупредително съобщение от него: "Чакай позвъняването ми!"

Мън разказва, че не е влизала в контакт със съпруга си след получаването на това съобщение. Тя подчерта отново, че не знае какво се е случило с него. 
Освен това съпругата на шефа на Интерпол призова международната общност да помогне в ситуацията с изясняването на това как е изчезнал мъжът й.
В петък медиите съобщиха, че е започнало разследването по случая за изчезването на Хунвей, който заминал за Китай в края на септември. Именно жена му съобщава за неговото изчезване. 

По-късно вестник South China Morning Post съобщи, че шефът на Интерпол е следствен, след като е заподозрян, че е нарушил закона. 
Френската полиция, от своя страна, постави семейството на Хунвей под охрана. 

За подозренията срещу президента на Интерпол съобщи и централната комисия на Комунистическата партия на Китай. 
В съобщението от комисията не се уточнява точно в какво нарушение той е заподозрян. Нищо не се споменава и за евентуалното местонахождение на Хунвей. Отбелязва се само, че в момента дейността му се разследва.

Превод БЛИЦ