История като от филм. Така може да се опише животът на рускинята Юлия Николаевна. Преди повече от 24 години жената изчезнала от дома си. През 2005 година властите я обявили за мъртва, тъй като нямало и след от нея. В петък обаче полицай се натъкнали на безпризорно бебе, което плачело, изоставено на пейка в парка. Когато майката на пеленачето се появила, придружена от другите й две деца, била задържана.
В централния участък на Москва полицаите решили да проверят самоличността на майката, тъй като тя нямала никакви документи в себе си. При проверка на отпечатъците те с ужас установили, че това е Юлия, пише РИА Новости.

Николаевна разкрила пред разследващите, че е в Москва от декември миналата година. До преди това скитала от град на град и просела. Причината за изчезването й, както и случилото й се след това било участието й в секта, която изцяло промила мозъка на жената.

Веднага след като станала ясна истинската й самоличност, родителите на Юлия били осведомени, те пристигнали в Москва и се запознали с „мъртвата” им дъщеря. Сега Николаевна и трите й деца се възстановяват от преживения шок.

Превод и редакция: БЛИЦ