Хакерската група RaHDIt (Зли руски хакери) е публикувала в руски сайт информация за повече от 1500 служители на Службата за външно разузнаване на Украйна, съобщават световните издания.

По-специално това са данни за служители на разузнаването, работещи под прикритието на посолства в двадесетина държави. Списъкът включва както САЩ, Франция, Италия, Германия и Полша, които активно подкрепят Украйна, така и държави с по-сдържана позиция като Азербайджан, Аржентина, Унгария, Гърция, Ирак, Южна Африка, Таджикистан и др.

Освен това хакерите разкриват данни за украински разузнавачи, работещи в офисите на ООН, ЕС и НАТО, както и са разсекретили повече от 40 местонахождения на украински подразделения на СВР, включително едно тайно учебно заведение.

Както обясняват хакерите, те са получили достъп до базата данни на служителите на украинското външно министерство и на Службата за външно разузнаване, съпоставили са ги и са открили съвпадения.

 Групата RaHDIt и преди е публикувала в публичното пространство информация за служители на украинските специални служби. През юни хакерите публикуваха данни за 700 служители на Службата за сигурност на Украйна, а в началото на юли - за Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна и неговите филиали.

В началото на войната групата хакна едновременно всички 755 украински правителствени уебсайта.

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук