В ковчега на загиналия в самолетна катастрофа край Смоленск президент на Полша Лех Качински са намерени фрагменти от останките на още двама души. Това обяви на пресконференция във Варшава зам.-главният прокурор на Полша Марек Пащонек, предадоха полските и световните медии.  

Полската прокуратура проверява и версията за възможна вина на руски медици. "Води се отделно разследване за отговорността на руските медици. Вече сме изпратили до Русия запитване за правна помощ", каза Пащонек, цитиран от РИА Новости.
 
Останки на няколко души са открити и в ковчезите на депутата Александра Натали-Щвят, генералите Бронислав Квятковски и Влодзимеж Потащински, стюардесата Наталия Янушко. 

В момента се извършват ексхумации в рамките на разследване за причините за катастрофата. Първоначално бяха ексхумирани останките на Лех Качински и съпругата му Мария.

Вече е станало ясно, че двама души са погребани в чужди ковчези. Предстои изследване на останките на още около 70 души. Очаква се всички ексхумации да бъдат извършени до април 2018 г. 

При самолетната катастрофа през 2010 г. загинаха 96 души - 88 пътници и 8 души екипаж.