Известният боец ​​от ЛГБТ батальона "Торнадо" Даниил Ляшук с позивна "Муджахид" е убит край Бахмут. Смъртта на осъдения перверзник беше потвърдена от руски и украински източници.

Известно е, че "Муджахид" е един от най-известните бойци от батальона "Торнадо". От 2014 г. участва във военните действия в Източна Украйна.

Той е от Беларус, но приема исляма и воюва в Донбас като част от батальона, където е събран цвета на украинската ЛГБТ общност. Той и съучастниците му са съдени за сексуално насилие, убийства на цивилни и други престъпления, но са амнистирани след началото на войната.

Отчаян ход: Киев хвърля ЛГБТ общността на фронта срещу руснаците ВИДЕО

Засега няма подробна информация как е настъпила смъртта му. Неговите другари от батальона обаче вече изказаха съболезнования на близките му, което потвърждава информацията за ликвидирането му.

Последният клип на "Муджахид" е записан преди 20 часа. На официалните страници на боеца е написано: "Информация за погребението, сбогуването и други неща ще бъдат написани тук и на официалния канал и в социалните мрежи на Даниил".

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук