В Дубай акула заседна и изплаши плуващите в Персийския залив. Моментът с появата на опасен хищник до почиващите в популярен сред руснаците курорт беше уловен на видео, което привлече вниманието на Daily Mail.

Инцидентът е станал на плажа Кайт, където плуването е разрешено само до залез слънце от съображения за безопасност. На кадрите се вижда перка на акула, която стърчи от водата и хора, някои от които плуват, а други наблюдават случващото се от брега.

Забелязал опасен хищник, спасителят навлязъл до кръста във водата и започнал да маха с ръка към къпещите се с молба да излязат на брега. Той очаквал някой да се вслуша и да напусне водата, но някой не го направил. 

Даже един от мъжете стоял във водата до колене и се движил успоредно с акулата, наблюдавайки я с интерес. 

Друга жена била настигната от животното при шамандурите и за да се върне на брега, трябвало да плува опасно близо до акулата.

По някое време къпещият се събрал смелост и започнал да гребе към сушата, а хищникът, напротив, тръгнал към дълбините. По пътя пътищата им се разделиха. 

Случващото се е заснето от други летовници, от време на време зад кулисите се чуват призиви за излизане от водата на руски.