Черноморският флот на Руската федерация в Крим получи нов флагман вместо потопения от ракетен крайцер „Москва“. Това съобщи украинският журналист Роман Цимбалюк, цитиран от УНИАН.

По думите му сега флагманът на руския Черноморски флот ще бъде фрегата „Адмирал Макаров“.

Фрегата „Адмирал Макаров“

„Командването на Черноморския флот реши да назначи нов флагман на мястото на унищожения на 14 април ракетен крайцер „Москва“. Това беше фрегата проект 11356R „Адмирал Макаров“, на която в момента е разположена оперативната група на Черноморския флот“, уточнява Цимбалюк.

„Трябва обаче да се знае, че командването на флота на Украйна е готово модерният кораб „Адмирал Макаров“ да повтори съдбата на „Москва“ добави журналистът. 

Фрегата „Адмирал Макаров“ и крайцерът „Москва“

Ако и това се случи, то според Цимбалюк, щафетата да бъде флагманът на Черноморския флот ще премине към фрегатата „Адмирал Есен“.

БЛИЦ припомня, че на 6 май се появи информация, според която фрегатата „Адмирал Макаров“ е била ударена с ракета „Нептун“.

Междувременно започна да се споделя и видео от 2022 г. от борда на „Адмирал Макаров“, който носи осем ракети Калибър. (кадрите може да видите в началото на материала)

„Адмирал Макаров“ – е на въоръжение от 2017 г. Това е последният от трите кораба от проект 11356R, който е разработен в края на 2000-те като по-нататъшно развитие на съветския проект 1135 „Буревестник“.

Междувременно пък се появи видео, което показва как руски парашутисти щурмуват позициите на въоръжените сили на Украйна.

С огнева подкрепа от минохвъргачки и оръдия на въздушните бойни машини, бойците на руските ВДВ превземат крепост на украински бойци.

На кадрите можете да видите работата на минохвъргачки и снайперска двойка, стрелящи по огневи точки на украинските военни от 30-мм оръдие БМД-4М, настъплението на бойци в широка верига.
 

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТР ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!