В мрежата много популярен е станал видеоклип, от който е трудно да се реши дали е по-добре да се смеем над мъжа, или да го съжаляваме.

Някъде в САЩ двама приятели отиват на нощен риболов и хващат калифорнийски скат. Той не бива да бъде вдиган, а ако човек се осмели да рискува, трябва да внимава за опашката му.

Въпреки това смелчагата хваща рибата в ръце и я поднася към лицето си, за да я разгледа отблизо и да си направи страхотно селфи.

Приятелят му веднага разпознава ската, което обявява и във видеото, но героят няма време да реагира, когато опашатото същество предприема решителни действия и убожда мъжа с опашката си. Той пада на кея и започва да крещи сърцераздирателно.Видеото има над 35 000 харесвания в Reddit, а в коментарите потребителите се смеят на случилото се с мъжа.

"Харесва ми как скатът изчака да го представят и след това реши да насочи цялото внимание към себе си", "Чакат го три-четири часа ужасяваща болка", пишат в мрежата.

Момчето е имало късмет, че калифорнийският скат не е от най-опасните видове. Всички ухапвания от скатове обаче са много болезнени и не изчезват за дълго.

Превод и редакция: БЛИЦ