Пиян  мотоциклетист пресече на червено и реши да си играе на гоненица със служители на КАТ по магистрала М 53 Ангарск-Иркутск. 

Забавлението не продължи дълго - собственикът на мотора Honda CBR 400 не оцени решителността и постоянството на пътната полиция и не очакваше полицаят да успее да го задържи в движение.
 
 
 
 


На едно от кръстовищата, когато безразсъдният шофьор намали скоростта заради завой, служителят на КАТ изскочи от служебната кола и, рискувайки живота си, скочи върху мотоциклетиста и здраво обгърна кандидат самоубиеца, като го лиши от възможността да шофира превозното средство.

Както се оказа, 24-годишният любител на смъртоносната комбинация от алкохол и състезания с мотоциклети вече бил лишенхот права заради шофиране в нетрезво състояние. И този път отказал медицински преглед. Докато мотоциклетистът ще трябва да плати глоби за отказ да премине проверка и шофиране през светофар, който забранява движението. 

Но от КАТ планират да образуват наказателно дело срещу безразсъдния шофьор по чл. 261.1 от Наказателния кодекс (Многократно шофиране в нетрезво състояние). И трябва да се отбележи, че наказанието е и в негов собствен интерес - ще живее по -дълго.

Превод: БЛИЦ