Миналата седмица китайски инфлуенсър почина, след като излъчи на живо как консумира прекомерно количество изключително силен алкохол. Според CNN 34-годишният инфлуенсър с псевдоним "Sanqiange" е бил намерен мъртъв 12 часа след живото предаване на 16 май в Douyin, китайската версия на TikTok.

По време на стрийма той е изпил най-малко седем бутилки Baijiu - китайски алкохол със съдържание на алкохол от 30 до 60 %.

Твърди се, че Sanqiange е участвал в онлайн предизвикателство, наречено "PK", срещу друг творец в платформата. В предизвикателството "PK" двама инфлуенсъри обикновено се състезават за подаръци или награди от своята аудитория. Загубилият трябва да понесе наказание.

В този случай загубилият трябвало да изпие алкохола, след като загубил три кръга от играта, съобщава BBC.

Инфлуенсър умря, след като изпи огромно количество китайски спирт по време на лайвстрийм - 2

"Не знам колко е консумирал, преди да вляза в стрийма. Но във втората част на видеото видях, че той довърши три бутилки, преди да започне четвърта", казва приятел на инфлуенсъра пред местното издание Shangyou News, което съобщава, че миналата седмица се е състояло погребението на младия мъж.

"Когато семейството му го намери, той вече беше мъртъв, дори не получи възможност за спешна помощ", добави приятелят.

Фамилията на инфлуенсъра е разкрита като Уанг от местни медии, а приятелят му го описва като "порядъчен и прям".

Кадрите се разпространиха в социалните медии в страната, но вече не могат да бъдат гледани онлайн.

BBC съобщава, че Douyin забранява пиенето по време на живи предавания, а лайвстриймърът вече е бил изгонен от приложението за това в миналото.

Това не е първото онлайн предизвикателство, довело до фатални последици, което поражда опасения за безопасността на приложенията за излъчване на живо.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук