Колумбийската съдийка Вивиан Полания се сдоби с огромна популярност в родината си и отвъд заради скандални кадри по време на онлайн заседание. 

Докато водеше дело на затворник, обвинен, че откарал кола-бомба до военен обект, Вивиан изведнъж се появи на екраните удобно настанила се в леглото си, полугола, без панталон, пушейки цигара.

Заради внезапно включване на камерата на компютъра й, картината грейна, без тя изобщо да е наясно, че е „в ефир“.

Един от участниците в изслушването светкавично се опита да я предупреди да изключи камерата, но вече беше твърде късно. Целият запис на разголената млада съдийка трае не повече от 20 секунди.

Гръмналият скандал в правосъдната система на Колумбия доведе до жалба от страна на прокурора по делото и налагането на 3-месечно наказание на Вивиан Полания за разпищолването й по време на важно съдебно заседание, определяйки поведението й като „неуважение“ към съда заради липсата на тога.

Защитникът на затворника, на когото Полания отказа освобождаване, написа жалба до прокуратурата, в която посочва, че „съдийката, задействала камерата на персоналния си компютър, се е показала в плачевен образ: със сънени очи, разрошена, лежаща на легло и полугола“.

Самата Полания, която е много атрактивна в социалните мрежи, се оправда, че кръвното й налягане паднало по време на изслушването, затова била спортно облечена.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук