С хиляди #fitspo акаунти в Instagram, днес да влезеш във форма е по-лесно от всякога. Но много често фитнес инфлуенсърите премълчават горчивата истина или направо лъжат за това как са постигнали фигурите си, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7.

От детокс чайове до скрити пластични операции, ето четири неудобни факта за онлайн любимците ни:

Детокс чайове и хранителни добавки

Нищо не крещи „фитнес гуру“ така, както всевъзможните чайове, отвари и хранителни добавки за отслабване, които плащат на любимите ни инфлуенсъри да ги рекламират. Суровата истина? Няма чудодейно средство за влизане във форма. Ако търсиш тайната за перфектната фигура на Instagram моделите, надали ще я откриеш в сока от целина или в чая от глухарче – по-вероятно е тя да се крие в комбинацията от добри гени, правилно хранене и усърдни тренировки във фитнеса (а понякога – и в пластичната хирургия).

Дупе за милиони (или поне няколко хиляди лева)

Много инфлуенсъри разпространяват заблудата, че с правилна диета и тренировки всичко се постига. Няма съмнение, че здравословният начин на живот помага много, но нито един спортен режим не е вълшебна пръчка. Затова когато видите поредната звезда или фитнес гуру, която магически трупа мазнини само в областта на бюста и/ или задните си части (Здравей, Ким Кардашиян!), проявете доза здравословен скептицизъм. Силиконът и бразилският лифтинг стават все по-популярни във фитнес средите.

В това няма нищо лошо - въпросът е просто да имаме реалистични очаквания. Защото нито една „10-минутна тренировка за перфектно дупе“ няма да ти даде резултат като този, който се постига със скалпел.

Аз съм сертифициран нутриционист

В днешно време сякаш половината Instagram инфлуенсъри включват титлата „сертифициран нутриционист“ в био-то си. Това, което много от нас не знаят обаче е, че думата „нутриционист“ е термин без законово установена дефиниция (за разлика от „диетолог“, което се отнася само за хората с университетска диплома) Или иначе казано, за да станеш такъв стига дори двудневен курс по темата. Разбира се, има и много талантливи хора с тази професия, но не всички са такива. Затова следващия път, когато някой ти препоръча сурова кето диета, не бързай да му вярваш.

Ям пица всеки ден

В другия край на спектъра се намират инфлуенсърите, които ни убеждават, че „са точно като нас“ и „никога не се лишават от нищо“. Такъв пример е супермоделът Бела Хадид, която твърди, че поръчва junk food всеки ден. Проблемът? За много звезди, подобни изказвания са начин да се харесат на феновете си и да изглеждат по-непринудени.

Истината обаче е, че почти никой не може да яде неограничени количества чипс и да се чувства (или изглежда) супер. Естествено, че е възможно да си вземем любимата пица от време на време, но ако искаме да сме в топ форма, то тайната се крие в баланса между полезното и приятното.