Ролята на "Фейсбук" е малко преувеличена, заяви музикантът Венци Мицов в "Пресечна точка" по Нова.

"Няколко дребни градски партии, щяха да ни управляват вече 75-ти мандат, ако социалната мрежа беше толкова ключова за обществото", обясни Мицов.

По думите му ако мрежата на Зукърбърг падне, най-много да се върнем към mirc-ата. "Първо това няма да се случи. Второ и да се случи - чудо голямо. Понякога така се случват такива неща в тая фалшива реалност, че аз не мога да повярвам.

Зукърбърг побесня: Заплаши да спре "Фейсбук" и "Инстаграм" за България

"Фейсбук вече е медия на възрастните хора. По-големият проблем ще настане за инфлуенсърите в Инстаграм. Особено ако сте млада дама с оскъдно облекло, рекламираща известни марки. Там и бизнеси могат да заминат" - сподели музикантът.

"С тея пари ще нахраним гладните на един средно голям град", каза той, по повод огромните суми, които раздават политическите партии за реклама в социалните мрежи по време на избори.

ПП и ДБ са похарчили по 1,8 млн. лева на изборите, откъде толкова пари?

"Фейсбук започва да става място, което много хора искат да излекуват еректилната си дисфункция. От друга страна  - трябва да се съобразяваме с розовия комсомол, който дебне" - заяви Мицов, по повод все по-рестриктивната политика на социалната мрежа за така наречения "езикна омразата".

"И да го няма - пак ще се прибера вкъщи и ще пия една ракия с жена ми" - сподели с усмивка музикантът.