Серия марки "Руски боен кораб... Всичко!" пуснаха украинските пощи, съобщава УНИАН.

„Укрпоща“ вече е продала над 3 милиона марки за 5 дни, написа генералният директор на „Укрпоща“ Игор Смелянски в своя Telegram.
„Петък е към края си и приключи първият етап от продажбите на нашата марка "Корабль все", който започна в понеделник с тържествено обратно изкупуване с участието на президента на Украйна и командващия ВМС на Украйна. Оттогава имаме продадени над 3 милиона марки, което е абсолютен рекорд”, каза Смелянски.


Повече от 1 милион марки са продадени онлайн, каза той. Общо са получени повече от 250 хиляди поръчки.

„Всички тези поръчки вече се опаковат и изпращат. Правим всичко възможно, за да ги направим възможно най-бързо, привличайки партньори, но предвид първия подобен рекорден опит, обработката ни отнема до 2 седмици. Още веднъж ще направим всеки усилия да изпратим всичко по-бързо,“  добави Смелянски.

Той обясни, че продажбата на втората част от тиража ще започне след 1 юни. Общо ще бъдат продадени 5 милиона марки на марката "Корабль все".

„Руски военен кораб, върви...“ беше фраза, произнесена от украински морски пехотинец в отговор на предложението на руски военен кораб да се предаде по време на атаката на Змийския остров в първия ден от инвазията на Русия в Украйна на 24 февруари. След това изразът се превърна в един от символите на борбата на Украйна срещу руските нашественици.


Превод: БЛИЦ