Консолидираната тактическа група „Адам“ на Въоръжените сили на Украйна, която от няколко месеца действа в района на Бахмут, показа видеозапис на унищожаването на група руски окупанти, които се опитаха да щурмуват позициите на Силите за отбрана под прикритието на нощта.

Частта, командвана от Героя на Украйна, танкиста Евгений „Адам“ Межевикин, показа кадри (18+) на целенасочено ликвидиране на окупаторите чрез изхвърляне на боеприпаси от многороторни дронове, които са забранени за публикуване във Facebook и други подобни платформи.

"Ние бягаме, за да споделим работата на дрона с оранжерията, но тук без "физиологичните" подробности. Ние разбихме тази щурмова група "Вагнер" буквално на 50 метра от нашите позиции", описа Межевикин ново видео, заснето отдалеч.

Съветник на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна заяви в края на март 2023 г., че сега украинската армия убива около 25 000 руски войници на месец. Според командира на 30-та бригада на въоръжените сили на Украйна Бахмут "е изпълнил задачата си на 200%".

На 13 март генерал Сирски каза, че битката за Бахмут дава време за подготовка на армейските резерви, а на 23 март той каза, че "съвсем скоро" въоръжените сили на Украйна ще се възползват от загубите на Руската федерация в Бахмут, както беше при прогонването на нашествениците от района на Киев и Харков.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук