Доброволци, участващи в "специалната операция", публикуваха видеозаписи на последствията от попадението на един от фрагментите на ракетата HIMARS MLRS в защитна каска от кевлар. 

Въпреки сравнително малкия размер на фрагмента, последният буквално разряза кевларената каска, което явно предизвика сериозно възмущение сред доброволческото формирование, пишат чужди агенции.

Във видеото си доброволци демонстрират последствията от повреда на кевларен шлем от един от фрагментите на ракетата HIMARS РСЗО. Въпреки факта, че доброволците явно не споделят защитните свойства на кевларовата каска, експертите обръщат внимание на факта, че последната работи успешно, защитавайки главата на боеца. Без защитна каска жертвата почти сигурно щеше да умре.

Специалистите обръщат внимание на факта, че на видеокадри наистина може да се види фрагмент от ракета HIMARS. Не говорим обаче за боен поразителен елемент - фрагментът, заснет на видеото, е само фрагмент от ракетния снаряд, в резултат на което не е възможно обективно да се оценят защитните функции на каската.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук