Ако искате сочни кюфтенца, добавете 1 лъжица от това в каймата
Не е добра идея да разчитате на готова кайма
Ние ще споделим с вас няколко съвета, благодарение на които всеки път кюфтетата ще се получават фантастично сочни и изключително вкусни.
Какво се добавя към кюфтетата, за да са по-сочни от всякога?
Следващия път, когато приготвяте каймата за кюфтета, не забравяйте да добавите към сместа една супена лъжица семена от горчица или горчица на прах. Именно тази съставка е главният заподозрян за сочността, към която се стреми всяка една домакиня.
Това обаче съвсем не е всичко, което искаме да ви разкажем във връзка с едно от най-обичаните блюда, заемащо достойно място на българската трапеза.
Не е добра идея да разчитате на готова кайма. Купете си месо и сами си го смелете. За предпочитане е да направите смес от свинско и телешко. Така се получават най-вкусните кюфтенца.
Сигурни сме, че и на вас ви се е случвало да посетите даден ресторант и да останете очаровани от вкуса на кюфтенцата, които са ви подне...
Хлябът е следващата важна съставка от подготовката на сместа. Той обаче трябва предварително да е напоен в мляко, така че да придаде сочност. Най-добре би било, ако използвате стар хляб, останал от предния ден.
Важно е също да премахнете коричките и да остане единствено вътрешността.
Напоява се в студено мляко и след това се прибавя към каймата и останалите подправки.Друга важна подробност е лукът. Свикнали сме да го добавяме суров, ситно нарязан или рендосан към каймата. Пробвайте да го запържете леко, преди да го прибавите към сместа. Накрая вкусът на ястието ще е много по-различен.
С яйцата също не бива да се прекалява. Те са задължителни, когато става въпрос за пържени кюфтета, но повече от 2 яйца не е желателно да добавяте към 1 кг кайма.
Пригответе кюфтетата по този начин и сме сигурни, че всички на трапезата ще са впечатлени от вашите кулинарни умения
Последвайте ни
4 Коментара: