Умерената пикантност на това ястие е хитро съобразена със сладкия вкус на скаридите и граха, за да се получи тази хармонична и бърза рецепта, пише Menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

400 гр. китайски спагети
2 с. л. олио
1 връзка зелен лук, нарязана на ситно
1 червена чушка, нарязана на ивици
1 ч. ч. зелен грах – пресен или замразен
300 гр. сварени белени скариди
1 зелена люта чушка, нарязана на ситно
2 с. л. бяло вино
1 ч. л. пресен джинджифил, настърган
1 скилидка чесън, пресована
2 с. л. соев сос
1 с. л. оризов или ябълков оцет

Начин на приготвяне

1. 
Нудълите се приготвят според указанията на опаковката.

2. В уок се загрява олиото, прибавят се лукът, червената чушка, грахът и се разбъркват. Слагат се скаридите и отцедените нудъли.

3. Смесват се бялото вино, джинджифилът, чесънът, лютата чушка, соевият сос и оцетът. Сместа в уока се залива със соса и се разбърква добре. Сервира се веднага.