Приготвянето на десерт без печене е идеално, когато ви изненадат гости на прага и е необходимо спешно да приготвите нещо, а нямате време! Точно в този случай идват на помощ тортите и сладкишите без печене.

Отделете малко заквасена сметана, малко плодове, и разбира се, любимите си бисквити. Този десерт става много бързо, вкусен е, и всички ще хвалят домакинята, защото поглъща цялото внимание.


Нека фурната си почине днес!

Банонова торта

Нужни съставки:

500 грама заквасена сметана или домашно кисело мляко

500 грама безсолни бисквити

250 грама захар

4 големи банана

100 грама шоколад

Приготвяне:

Разбийте сметаната със захарта, така че кристалчетата да се разтворят. Нарежете банана на тънки филийки. Наредете един слой бисквити, така че да се получи плоска основа и намажете обилно с крем. Подредете резените банан отгоре. След това отново наредете бисквити, крем и повторете слоевете.

Смелете малко останали бисквити. Настържете шоколада. Украсете тортата с шоколада и бисквитените трохи.

Сложете десерта в хладилника за около 1-1,5 часа. Преди сервиране нарежете на порции.

Торта “Маша”

Необходими продукти:

300 грама бисквити

300 грама захар

300 грама прясно мляко

300 грама краве масло

1 яйце

1 чаена лъжичка картофено брашно или царевично нишесте

2 супени лъжици орехи

ванилия или ванилова захар

Приготвяне:

В половин чаша топло мляко разтворете една чаена лъжичка брашно. Ако нямате картофено брашно, го заменете с нишесте. Оставете да заври останалата част от млякото и изсипете получената смес в него. Варете на слаб огън, като разбърквате непрекъснато, докато сместа се сгъсти. Оставете да изстине.

Разбийте маслото, яйцето и захарта до гладка смес, добавете охладеното мляко и ванилията. Бъдете внимателни! Ванилията е концентрирана добавка и не бива да прекалявате с нея. Ваниловата захар е по-безопасна.

Смелете бисквитите и ядките, сипете ги в получения крем и разбъркайте добре.

Вземете една форма. Върху хартия за печене внимателно сложете получената смес. Заравнете с ножа и сложете в хладилник, докато се накисне напълно – отнема около няколко часа.

Когато торта се напои, извадете от формата и сервирайте. Можете да украсите с орехи и трохи от бисквитите.

Чийзкейк “Фантазия”

Необходими продукти:

400 грама извара

200 грама кондензирано мляко

700 грама бисквити

2/3 чаша прясно мляко

1 банан

1 чаена лъжичка какао на прах

ванилия

захаросани плодове и ядки за декорация

Приготвяне: 

Смесете в дълбока купа половината извара и половината от кондензираното мляко и ванилията. В друга купа старателно разбъркайте втората половина от изварата и останалото кондензирано мляко и какаото.

Млякото изсипете в плоска чиния. Потопете бисквитите в млякото и ги поставете в тава, така че да образуват гладка основа. Отгоре покрийте със сместа от извара и ванилия. Загладете.

На следващият слой наредете бананови резени. След това повторете с ред напоени бисквити с мляко, а отгоре – изварата с какао. Повторете слоевете.

Украсете чийзкейка със захаросани ядки и оставете за няколко часа.

Торта “Аромат на кафе”

Продукти:

500 грама бисквити

200 грама краве масло

200 грама захар

4 яйца

1/2 чаша силно кафе

2 супени лъжици какао на прах

ванилия или ванилова захар

100 грама шоколад

Приготвяне:

Смесете яйцата със захарта, какаото на прах и ванилията на водна баня, докато се сгъстят. Охладете и добавете омекналото масло и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

Щедро намажете формата с масло и разпределете бисквитите, предварително накиснати в чаша силно каже. Намажете с получения крем и поставете следващия слой.

Сложете тортата в хладилника за няколко часа да се напои. Отгоре поръсете с настърган шоколад.

Ако нямате достатъчно време, направете прост десерт. Смесете всички съставки от предходната рецепта, докато стане хомогенна смес, с изключение на бисквитите и след това изсипете в нея натрошените бисквити. Получената маса се поставя върху фолио и се завива като наденица. Сложете в хладилника за около половин час. Преди сервиране по желание покрийте с натрошени ядки.

Когато накисвате бисквитите в мляко или кафе, от това следва, че те са добре напоени, и текстурата остава плътна. Но не напоявайте повече от 20 секунди. Бисквитките са идеални за основа.

Ако покрийте тавичката с масло, тортата по-лесно ще се реже на порции. Колкото по-дълго накисвате тортата, толкова по-богата ще бъде тя, с ярък вкус и мека консистенция.