За да приготвите хубава пица, подгответе тънка основа, която да е хрупкава. За да остане хрупкава коричката, сервирайте пицата гореща, защото като престои малко, става по-мека, пише gotvach.bg.
Печете пицата само в предварително загрята фурна. Равномерно разпределяйте плънката, за да има достатъчно продукти във всяко парче и да не е концентрирана в средата.

Не усложнявайте излишно плънката и използвайте не повече от шест продукта. За разнообразие можете да направите пица с арабски питки вместо тесто за основа или да замените тестото с картофено пюре.

Морска пица ще получите лесно, като направите плънка от една консерва риба тон, шепа сварени скариди, няколко перца зелен лук, нарязан на ситно, и нарязана на филийки топкамоцарела.

За пикантна пица запържете двеста двадесет и пет грама кайма до златисто. Добавете две чаени лъжички лют червен пипер. Разпределете върху пицата с червена чушка и резенчета моцарела.

Пица с бекон и пиле се прави като нарежете на лентички пушен бекон и сварено пилешко бяло месо. Разпределете върху основата за пица и поръсете с настърган кашкавал и половинки маслини.

Гъбена пица ще приготвите, като намажете основата за пица с разтопено масло, смачкан чесън и поръсите с настърган кашкавал. Печете до златисто и отгоре разпределете пържени в зехтин печурки. Поръсете с пармезан.

Пица с три вида месо се приготвя от лентички мек салам, шпеков салам и шунка. Украсете с половинки маслини и филийки моцарела и запечете до златисто.
Пица със сладки чушки и лук ще приготвите, като намажете основата за пица със зехтин. Запържете в зехтин двеста и петдесет грама нарязан на кръгчета лук и две скилидки нарязан на ситно чесън.

Добавете една червена чушка, нарязана на ситно, и задушете на бавен огън десет минути. Охладете леко, разпределете върху пицата и печете двадесет минути.