Зрялото грозде е необичаен продукт за ястие с пилешко, но това не означава, че не е подходящ. Сладостта на плодовете се слива с тази на лука, допълва се от аромата на виното и изпъква на фона на финия вкус на месото, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

4 пилешки бутчета
2 с. л. зехтин
1 с. л. масло
4 с. л. царевично брашно
1 ч. ч. червено грозде без семки
1 ч. ч. малки лукчета
1 ч. ч. бяло вино траминер
8 скилидки чесън, необелени
1 ч. л. прясна мащерка
2 с. л. сметана
 сол и пипер на вкус
 
Начин на приготвяне

1. 
Бутчетата се обтриват със сол и пипер на вкус. Овалват се в царевичното брашно и се слагат в сгорещения зехтин да се зачервят от всички страни. Изваждат се.

2. В същата мазнина се слага гроздето. Разбърква се 2-3 мин., докато леко се зачерви, и се изважда. Сипват се целите лукчета и чесънът. Разбъркват се на умерен огън около 10 мин., докато се зачервят.

3. Връща се месото и се залива с виното. Посолява се на вкус и се оставя да къкри без капак, докато течността изври. Слагат се сметаната и мащерката. Разбърква се, добавя се гроздето и се сервира.