Истинска вкусотия! Направете си тази телешка супа със зеленчуци
1 кгтелешко месо от плешката
2 с. л.зехтин
1 главалук, ситно нарязан
1 ч. л.чесън на прах
1 ч. л.риган
1 щипкасушен розмарин
1 ч. л.сушена мащерка
1дафинов лист
2едри моркова, нарязани на кръгчета
1 ч. ч.целина, нарязана на малки кубчета
1 ч. ч.зелен фасул – пресен, замразен или консервиран
1 ч. ч.бамя – прясна, замразена или консервирана
400 гконсервирани домати на кубчета
2картофа, нарязани на едри кубчета
½ ч. ч.по-дребна паста
3 с. л.пресен магданоз, ситно нарязан
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
1. Месото се нарязва на пържоли, намазва се със зехтина и се изпича от двете страни на грил или грил-тиган за по 4 мин. на умерен огън.
2. Месото се нарязва на кубчета и се слага в голяма тенджера. Добавят се лукът, чесънът, риганът, мащерката, дафиновият лист, морковите и целината. Всичко се залива с 2,5 л студена вода и се сварява на тих огън за 90 - 120 мин. или докато месото стане много крехко.
3. Слагат се зеленият фасул, бамята, доматите и картофите. Оставя се да поври още 20 - 30 мин.
4. Слага се пастата и се вари според упътването на опаковката – около 4-5 мин.
5. Накрая се добавя магданозът, подправя се със сол и черен пипер и се сервира.
Последвайте ни
0 Коментара: