Телешкото и говеждото месо са с различни качества и свойства в зависимост от коя част на животните са добити. Затова за варени и задушени ястия се използва по-жилаво месо т.е. с по-голямо съдържание на колаген например от плешката или джолана. При дългата топлинна обработка колагенът се разтваря и леко сгъстява супата, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 8 порции

1 кгтелешко месо от плешката
2 с. л.зехтин
1 главалук, ситно нарязан
1 ч. л.чесън на прах
1 ч. л.риган
1 щипкасушен розмарин
1 ч. л.сушена мащерка
1дафинов лист
2едри моркова, нарязани на кръгчета
1 ч. ч.целина, нарязана на малки кубчета
1 ч. ч.зелен фасул – пресен, замразен или консервиран
1 ч. ч.бамя – прясна, замразена или консервирана
400 гконсервирани домати на кубчета
2картофа, нарязани на едри кубчета
½ ч. ч.по-дребна паста
3 с. л.пресен магданоз, ситно нарязан
 сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне

1. 
Месото се нарязва на пържоли, намазва се със зехтина и се изпича от двете страни на грил или грил-тиган за по 4 мин. на умерен огън.

2. Месото се нарязва на кубчета и се слага в голяма тенджера. Добавят се лукът, чесънът, риганът, мащерката, дафиновият лист, морковите и целината. Всичко се залива с 2,5 л студена вода и се сварява на тих огън за 90 - 120 мин. или докато месото стане много крехко.

3. Слагат се зеленият фасул, бамята, доматите и картофите. Оставя се да поври още 20 - 30 мин.

4. Слага се пастата и се вари според упътването на опаковката – около 4-5 мин.

5. Накрая се добавя магданозът, подправя се със сол и черен пипер и се сервира.