Освен за декорация, те могат да се използват и за овкусяване. Точно така, говорим за ядливите цветя като слънчогледи, лавандула, глухарчета, невен и безброй красиво разцъфнали подправки. В тази супа главен герой пък стават теменужките.
Необходими продукти


1 с. л. масло

1 глава ситно нарязан лук

1 настърган морков

2 картофа

450 г замразен грах

1 л вода

2 с. л. нарязана прясна мента

сол

черен пипер

теменужки (цветовете)


Начин на приготвяне

Задушете лука в мазнината и когато омекне, добавете моркова. След 2-3 минути долейте водата и сложете нарязаните картофи да се варят за 15-на минути, пише Elle. Добавете граха. Оставете отново да ври 10 минути и накрая добавете прясната мента, солта и черния пипер на вкус. Пасирайте и украсете с теменужки (които на вкус допълват чудесно ментата), а по-желание – и с малко чиа и пчелен прашец (полен).

Съвет

Премахвайте плодника и тичинките на цветята и яжте само венчелистчетата!