Неповторимите венециански ястия, които трябва да опитате
Един от най-популярните рибни специалитети е бакала мантекато
Венеция, като всеки регион на Италия, е известна със своите традиционни специалитети. Посещението там предлага възможност да се открият очарователни гастрономическитрадиции. Очевидно поради местоположението на града до морето има голямо изобилие отрибни ястия, просто овкусени със зехтин, оцет, чесън, магданоз и подправки. Въпреки че лагуната е известна с качеството и разнообразието на своята риба, следководната риба също е на почит.
Традиционно рибата е маринована или осолена преди ядене, с цел да се запази за дълги периоди от време. Един от най-популярните рибни специалитети във Венеция е бакала мантекато (риба треска в сос). Ястието е направено с треска от по-студените северни морета. Осолява се обилно, в рамките на четири дни излишната сол се отстранява и след това рибата се суши на открито. Накрая треската се накисва за известно време във вода и се прибавят сос от домати, босилек и зехтин.
От рибните специалитети популярни са и маринованите сардини сарде ин саор или в буквален превод сардини потопени в аромат. Приготвят се с лук, сладко-кисел сос, кедрови ядки и стафиди.
Последвайте ни
0 Коментара: