Макар и не велика, тази стъпка в страни от установените правила за печене на агнето спокойно би могла да се нарече революция, защото това е един чудесен начин да се почете някой от празниците, изискващи трапезното присъствие на агнешко месо с нещо "по-така", piwe менумаг.бг.
Необходими продукти за 4 порции

1 агнешко или шилешко бутче
50 гр. меко масло
2 скилидки чесън
500 гр. бутертесто или готово маслено тесто
350 гр. сурова наденица
1 яйце
400 мл. бяло вино
  сол на вкус
  пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. 
Чесънът се нарязва на малки пръчици. Месото се набожда с остър нож и в получените дупчици се набожда чесънът. Поръсва се със сол и пипер, слага се в тавичка и се намазва с маслото. Слага се да се пече в загрята фурна на 180° С, като по време на печенето се залива с виното и се обръща.

2. През това време наденицата се обелва и вътрешността й се намачква. Изпеченото бутче се покрива с месото на наденицата и се увива в разточеното бутертесто. Краищата му се залепват с вода. Отгоре се намазва с разбитото яйце и се пече още 30 мин. в загрята фурна, докато хване златиста коричка.

Идея:

Бутчето може да се гарнира със задушен грах със сметана и сотирани картофи.