Ох, че вкусно предложение за Великден! Опитайте това приказно агнешко бутче в кора, което се топи в устата!
Няма да съжалявате, ако изпробвате тази рецепта
1 агнешко или шилешко бутче
50 гр. меко масло
2 скилидки чесън
500 гр. бутертесто или готово маслено тесто
350 гр. сурова наденица
1 яйце
400 мл. бяло вино
сол на вкус
пипер на вкус
Начин на приготвяне
1. Чесънът се нарязва на малки пръчици. Месото се набожда с остър нож и в получените дупчици се набожда чесънът. Поръсва се със сол и пипер, слага се в тавичка и се намазва с маслото. Слага се да се пече в загрята фурна на 180° С, като по време на печенето се залива с виното и се обръща.
2. През това време наденицата се обелва и вътрешността й се намачква. Изпеченото бутче се покрива с месото на наденицата и се увива в разточеното бутертесто. Краищата му се залепват с вода. Отгоре се намазва с разбитото яйце и се пече още 30 мин. в загрята фурна, докато хване златиста коричка.
Идея:
Бутчето може да се гарнира със задушен грах със сметана и сотирани картофи.
Последвайте ни
0 Коментара: