"Толкова вкусна и толкова лесна за приготвяне, че нямате извинение да не я опитате още днес "

Необходими Съставки

бисквити - 2 големи пакета обикновени
локум - 1 и 1/2 кутия, ситно нарязан
масло - 1 пакет краве
захар - 1 ч.ч. пудра
прясно мляко - 1 ч.ч.

топло
орехи - 1 ч.ч. нарязани за украса цели
ром - 1 с.л.

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите на дребни парченца. Загрейте в тенджерка маслото със захарта при непрекъснато бъркане. Добавете локума и бъркайте, докато започне да се разтопява, като доливайте и на порцийки и млякото.

Бъркайте продължително, докато почти целия локум се разтопи. Най-накрая добавете рома (повечко при желание) и нарязаните орехи, разбъркайте и снемете от котлона. Сипете натрошените бисквити в подмаслена неголяма тавичка. Залейте с горещата смес и изчакайте да попият.

След това загладете тортата и направете украса от половинки орехови ядки. Поднесете тортата охладен, нарязана на парчета.