Тиквичките са един от най-вкусните зеленчуци през лятото. Повечето хора са луди по пържените тиквички, но това е дълга и трудеоемка процедура. Днес ви предлагаме рецепта, която ще ви накара да си оближете пръстите.
Необходими продукти:

1 кг тиквички
2 яйца
150 г топено сирене
100 обикновено сирене
100 г кашкавал
брашно, колкото поеме
черен пипер сол
къри
куркума
пресен джоджен  

Начин на приготвяне:

Обелете тиквичките и ги настържете. Посолете ги леко и и оставете да се отцедят от водата поне 30 минути. След това в голяма купа настържете сиренето и кашкавала, нарежете топеното сирене на парченца. Добавете подправките, тиквичките, яйцата и нарязания на много ситно джоджен. Разбъркайте всичко много добре, така че да се получи хомогенна смес. Добавете брашно и пак разбъркайте. Подгответе си достатъчно голяма тава, като я покриете с хартия за печене така, че да са покрити и стените на тавата. Изсипете сместа във вече подготвената тава. Сложете тавата във фурната и печете за около 40 минути на 180 градуса. Сервирайте с кисело мляко или млечен сос.  

Съвет:

Не е нужно да чакате 30 минути, докато се отцеди водата от тиквичките. Можете просто да ги изстискате хубаво. Яйцата се използват като спойка за съставките в сместа, като ако е прекалено много рядка, добавяте брашно, колкото пъти е необходимо. Можете накрая, когато сервирате да украсите чинията с розичка от домат, например. Или с няколко листа див лук. Не се притеснявайте за хартията, после питата сама се отлепя от нея. Ако не искате толкова голяма пита, намалете количеството на продуктите.