Колкото и добре да живеем, рано или късно чуваме репликата „Скъпа, познай кой ще дойде за вечеря?“ И няма значение дали става въпрос за любимата свекърва, шефа на любимия или приятел от детството. Този въпрос винаги върви в комбинация с нещо от сорта „Не се притеснявай, все пак имаш още час, все ще измислиш нещо набързо, царица си в тези неща.“

Ти може да си царица, но в този случай спешно ти трябва или добрата фея или лют дракон, който да влее малко акъл на скъпия ти принц.

И понеже отдавна не живеем в приказки, краят на месеца е все пак, и сме наясно, че в хладилника има кутийка майонеза, кофичка мляко, сирене, яйца, два домата и супата от вчера. А все пак става дума за малко по-специална вечеря, затова ето едно бонус решение от нас:

Необходимо условие:

Инициаторът на „Познай кой ще дойде за вечеря“ да скочи до близкия Lidl и този път да не импровизира, а да спази списъка с

Необходимите продукти:

Пакет пуешки хапки – с 20% намаление на 3,99 лв. за килограм до 8-ми август

Две кутии топено натурално сирене Pilos на половин цена само за 0,89 лв. кутийката

Пакет панирани лучени кръгчета

Бутилка Пино Гриджо за 3.99 с 20% намаление

Сладолед Gelatelli Сорбе отново на Lidl цена за 3,99 лв. кутията от 1 l


Пуешките хапки може да приготвим на тиган, във фурната или във фритюрника. Ще ни отнеме между 6-7 и 15 минути, както е оказано на опаковката.

През това време може да направим подходящ сос за пуешкото, за което ще ни трябва около 250 гр. топено сирене. Кутийките в Lidl на Pilos са по 140 гр. – 8 триъгълничета, т.е. приблизително една цяла кутийка и 6 триъгълничета от втората.

2 с.л. кисело мляко (става още по-добре и с цедено кисело мляко или заквасена сметана)

сол, черен пипер, копър или кимион, ако ви допада подправката, която е с по-изразен аромат

скилидка-две чесън

150 мл. топла вода

Начин на приготвяне:

В подходящ съд слагаме топеното сирене и киселото мляко, като непрекъснато разбърквате. В момента, в който сиренето започне да се разтопява, добавяме подправките и постепенно топлата вода. Бъркаме в продължение на около 7-8 минути до готовност. Ако предпочитате по-гъст сос, може да оставите водата да изври за още 2-3 минути.

Разпределете получения сос в две купички в двата края на масата. Изпържете набързо готовите лучени кръгчета и сервирайте в две плоски чинии до купичките със сос.

Пуешките хапки сервирайте в подходяща голяма купа.

Пригответе тирбушона, за да е подръка на любимия и му напомнете да извади бялото вино от хладилника.

А сега, погледнете часовника – точно 25 минути от изваждането на продуктите от пазарския плик.

Гостите може и да почакат, но сорбето не. Все пак и аз съм човек. А може и да се обадя на майка ми да ни погостува за уикенда. Но няма да бързам, както сега, а спокойно ще разгледаме тези над 100 предложения на до 50% намаления в Lidl.